Even voorstellen

Mijn naam is Jelleke Kuipers- de Vries. Ik ben in 1968 geboren in Dokkum. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik ervaring opgedaan als diëtist bij een thuiszorgorganisatie. In 2008 ben ik gestart met Diëtistenpraktijk Kuipers.

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de psychologische kant van voeding en eetgedrag. Vanuit ervaring aangevuld met diverse vaktrainingen, o.a. Motivational Interviewing en Cognitieve Gedragstherapie en daarnaast trainingen op het gebied van eetstoornissen en emotie-eten (methode Uit de ban van emotie-eten) ben ik me gaan specialiseren op dit gebied. Daarnaast heb ik een opleiding gedaan tot Integratief Coach en ben ik nu Integratief Therapeut in opleiding. Dat betekent dat ik als diëtist en therapeut de combinatie kan maken van psychologische en diëtistische begeleiding. Ik richt mij binnen de praktijk met name op de begeleiding bij emotie-eten, eetbuien, gewichtsproblematiek, eetstoornissen en andere eetproblemen. Mijn passie is jou begeleiden bij het werken aan een goede relatie met eten en met jezelf! Zie ook mijn website voor coaching en therapie: http://www.jellekekuipers.nl

IMG_5072 recht

Mijn naam is Anne-Marie Fijnvandraat-Wijnveen. Ik kom oorspronkelijk niet uit Noord-Nederland, maar geniet al 11 jaar van ons plekje in Ureterp. Na mijn opleidingen Voeding & Diëtetiek en Food & Business  heb ik een aantal jaar bij Nutricia Medical Nutrition gewerkt. Daarna ben ik als docent gaan werken aan de Academie voor Gezondheidsstudies in Groningen. Daar geef ik al 10 jaar met veel enthousiasme les aan de opleiding Voeding & Diëtetiek.

Vanaf dit jaar werk ik ook bij Diëtistenpraktijk Kuipers. Ik kan mijn ervaring in begeleiding en coaching, evenals mijn actuele kennis van voedings- en dieetadvisering hier gebruiken in de praktijk.

Voeding is mijn passie en ik geniet van het contact met de diversiteit in mensen en motieven. Mijn streven is om mensen bewust te maken van wat gezonde voeding voor hen kan betekenen en zo samen te ontdekken hoe zij hier in hun eigen leven, op een manier die bij hen past, invulling aan kunnen geven.

Mijn naam is Loes Verhoogt. Ik ben opgegroeid in Roden en woon sinds mijn studietijd samen met mijn vriend in Groningen. In februari 2018 ben ik afgestudeerd als diëtisten aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool. Tijdens mijn studie heb ik ook al eens stage mogen lopen bij Diëtistenpraktijk Kuipers. Meteen na mijn studie heb ik ervaring mogen opdoen in een diëtistenpraktijk in Oost-Groningen. Vanaf augustus 2018 ben ik gestart bij Diëtistenpraktijk Kuipers op de locaties in Grootegast en in Drachten.
Als diëtist ben ik erg geduldig en kan ik goed luisteren naar mijn cliënten. Ik vind het belangrijk dat mijn adviezen zo goed mogelijk aansluiten op de situatie en voorkeuren van mijn cliënten. Ik probeer ze handvatten mee te geven, zodat ze de gemaakte veranderingen ook op lange termijn vol kunnen houden. Tijdens de Minor Toegepaste Psychologie en de bijscholing Oplossingsgerichte gespreksvoering heb ik geleerd hoe ik ervoor kan zorgen dat de cliënt actief nadenkt over de stappen die hij wil zetten om zijn doel te bereiken. De combinatie van voeding en psychologie heb ik altijd interessant gevonden. Er is tenslotte altijd een reden waarom we eten. Of het nu voor de gezelligheid is of omdat je je niet lekker in je vel voelt. Het leuke aan het werk als diëtist vind ik het contact met mijn cliënten, waarbij ik veel verschillende mensen tegenkom en een rol kan spelen in het proces naar een betere gezondheid.
Mijn ontspanning vind ik in muziek maken, lekker uitgebreid koken, fotograferen, lezen en het maken van mooie actieve reizen.